Laden...

Waarschuwing

The form #5 does not exist or it is not published.

Wat de bezoeker gewend is op internet, is meestal het beste. 'Hedwyg van Groenendaal'

De belangrijkste eigenschap van een design is niet of het er cool uitziet, maar of het voorziet in de behoeften van de gebruiker. Echter, als een site is voorzien van een elegant design maar verder niet bruikbaar is, zal de site net zo goed falen. Als een site perfect bruikbaar is maar is voorzien van een volkomen ongeïnspireerd en oersaai non-design, zal hij eveneens falen.

Ontwikkeld en ontworpen voor mobiel

De doorbraak van mobiel internet van de afgelopen paar jaar heeft een enorme impact op het gebied van web design. Jaren lang was men gewend voor onze ontwerpen uit te gaan van grote schermen en steeds snellere verbindingen. En toen was daar ineens de smartphone. Die heeft de branche letterlijk en figuurlijk op z’n kop gezet. Tegenwoordig is het meer gebruikelijk dat je "mobile-first" ontwerpt dan andersom. Het is dan vaak ook de kunst van het weglaten om een mooie website te ontwerpen voor een klein scherm van bijvoorbeeld een smartphone.

Duidelijke informatie

De website behaald het doel van de gebruiker. Geen eindeloze teksten maar recht naar zijn doel. De tijd van de gebruiker is kostbaar en deze tijd moet je zo goed mogelijk benutten. Laat je USP's (unique selling points) duidelijk naar voren komen en beschrijf in het kort wat je te bieden hebt als bedrijf zijnde. Mochten klanten echt in je geïnteresseerd zijn dan lezen ze vanzelf de overige informatie op je website. Zorg dus dat je deze ook goed indeeld op je website en verdeeld over meerdere pagina's. Je kunt bijvoorbeeld ook een blog gebruiken om wat meer inside informatie te geven. Ook nieuwsberichten zijn hier uitermate voor geschikt. 

Instinctief te gebruiken navigatie in je website

Website navigatie is belangrijk voor je creatief webdesignEen super eenvoudige navigatie met logische categorieën zorgt voor een prettige gebruikerservaring. Een goede website navigatie zorgt er ook voor dat de klant niet door irrelevante informatie hoeft te klikken waardoor je ze onderweg naar wellicht een offerteaanvraag verliest. Als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een webdesigner uit laten we zeggen Diessen, dan wil je helemaal niet weten of de chocolade in de supermarkt in de aanbieding is. Alhoewel dat ook wel... Never mind, je begrijpt het denk ik wel.

Heldere fontkeuze

Het doel van de website verschilt enorm. Zo heb je bijvoorbeeld bij een nieuwswebsite het doel om zo veel mogelijk bezoekers het nieuws te laten lezen. Dan wil je daar ook wel een mooi en leesbaar font voor gebruiken. Over het algemeen gebruik je dan meer een "zakelijk" font om de leesbaarheid te bevorderen. Helvetica Neue zou in dat geval een perfecte keuze zijn. Heb je een website met over het algemeen weinig tekst en een jonge doelgroep dan wil je vooral dat het opvalt en dat mensen op je site rond gaan kijken omdat het bijvoorbeeld wel cool uit ziet. Kies je font dus bewust en stem deze af op de doelgroep.

the awwwards goes to...

De website www.awwwards.com is een website die dagelijks opzoek is naar mooie, creatieve en innovatieve website ontwerpen. Zij brengen de grootste webdesign talenten aan het licht en rijken maandelijks de "website van de maand" prijs uit. neem eens een kijkje op de website en laat je inspireren door de meest geniale webdesigners van dit moment.  

Wat maakt het dat een website ontwerp er uit laat springen boven de rest?

Er zijn natuurlijk veel meer aspecten dan bovengenoemde. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en daarom ook een andere mening op wat een mooie website is welke juist niet. In deze blog wil ik daarom ook jullie om je mening vragen. Wat vind jij echt heel tof aan een website en wat zijn de dingen die je echt afschuwelijk vindt in een webdesign. Laat het ons weten in de reacties! Wij zijn enorm benieuwd. 

Recente projecten

  • Blackbird app

  • 3D Logo animatie

  • Dreamscape VJ-loop

    Neem contact op